Startpagina Bedrijfsnieuws

Vion rondt overnameproces Adriaens succesvol af

Vion maakte op donderdag 18 februari bekend dat het overnameproces van de rundveeslachterij Adriaens in Zottegem succesvol is afgerond. Het bedrijf zal beginnen met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Leestijd : 2 min

Vion is een internationaal foodbedrijf in vlees en plantaardige vleesvervangers, met vandaag producitelocaties in Nederland en Duitsland.

Ronald Lotgerink, CEO van Vion: “In de afgelopen periode hebben we de overname voorbereid in nauwe samenwerking met het managementteam van Adriaens. We kunnen nu beginnen met onze gefaseerde aanpak om het bedrijf te integreren in de Vion Food Group, samen met onze Belgische organisatie en lokaal talent. We gaan samenwerken om vertrouwen in de markt op te bouwen.”

Betere spreiding van de rundvleeswerkzaamheden

De strategie van Vion richt zich op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en producenten en consumenten met elkaar verbinden in termen van kwaliteit en prijs.

“Met de versterking van de rundvleeswerkzaamheden in België krijgen we een betere spreiding van onze werkzaamheden voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens zullen we werken aan het bouwen van sterke relaties met boeren en klanten in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee,” zegt David De Camp, COO Beef bij Vion.

Lotgerink loofde eerder al het kwalitatief hoogwaardig vlees van de Belgische runderen, in het bijzonder van het Belgische Witblauw. Vion wil met deze overname een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen. Adriaens heeft een capaciteit om 2.500 runderen per week te slachten en heeft 2 volwaardige snijzalen. Er werken 126 medewerkers die dus overgaan in de nieuwe organisatie.

Aangevuld managementteam

Vion maakte eveneens bekend dat Hans Huijbers, tot juli 2020 nog lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion, zal toetreden tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens. In deze functie zal hij zich richten op de contacten met de veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion groep.

Hans Huijbers heeft de afgelopen maanden de overname van Adriaens voorbereid. Lotgerink: “Zijn ervaring in de food- en agri-sector is daarbij van onmiskenbare waarde geweest. Ik ben blij dat hij met zijn kennis en ervaring een bijdrage gaat leveren aan het managementteam van Adriaens om de activiteiten voor onze klanten verder te versterken en de integratie binnen de Vion groep te waarborgen.”

Anne Vandenbosch

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken