Startpagina Aardappelen

Les chips de Lucien: Wij gaan voor meer waarde en erkenning voor ons vakmanschap

Sinds enkele maanden liggen ‘Les chips de Lucien’ met succes tussen de grote supermarktmerken. Wat die chips zo bijzonder maakt, is dat ze 100% natuurlijk en lokaal is en rechtstreeks verwerkt wordt door 3 neven die aardappelen produceren. Hun doel is om het meeste uit hun grondstoffen te halen en terug enige erkenning te krijgen voor hun werk.

L es chips de Lucien is ontstaan omdat 3 jonge landbouwers – Thomas Cnockaert, Antoine Van den Abeele en Stany Obin – weer dichter bij de consument wilden staan, maar ook een meerwaarde willen geven aan hun landbouwproducten: “Onze landbouwproducten krijgen te weinig erkenning. Vaak leveren we aan de industrie de productie van een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken