Milcobel en NoPalm Ingredients valoriseren weipermeaat tot duurzaam alternatief voor palmolie
Dankzij een duurzaam partnerschap zetten de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel en de Nederlandse biotechpionier NoPalm Ingredients een belangrijke stap richting een duurzamer circulair voedselsysteem. Op basis van lokale nevenstromen uit de agrifoodsector, met name het weipermeaat bij de mozzarellaproductie van Milcobel, ontwikkelt NoPalm Ingredients via fermentatietechnologie innovatieve duurzame ingrediënten die palmolie kunnen vervangen.

Milcobel heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met biotechpionier NoPalm Ingredients, die duurzame alternatieven voor palmolie produceert door middel van fermentatie, met als doel de productie van circulaire, duurzame alternatieven voor palmolie op te schalen.
Twee pijlers
De overeenkomst omvat twee belangrijke pijlers:
• Een leveringsovereenkomst voor Milcobels weipermeaat, een bijproduct van kaas, waarmee...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




