Nieuwe 35-serie armmaaier van McConnel

Nieuwe 35-serie armmaaier van McConnel

McConnel importeur Dabekausen uit Echt (NL) heeft in overleg met de fabriek een serie machines samengesteld die bestemd zijn voor een minder intensief gebruik. Veel armklepelmaaiers worden ook ingezet bij akkerrandenbeheer op veehouderij- en akkerbouwbedrijven. Dat daarbij niet altijd de meest technisch vooruitstrevende techniek voor gebruikt hoeft te worden staat buiten kijf.

McConnel speelt hierop in door met de 35- serie te komen. Dit zijn 2 machines met 4,6 m respectievelijk 5 m reikwijdte en zijn geschikt voor tractoren met een minimum eigen gewicht vanaf 2.100 kg en een vermogen vanaf 45 pk.

Deze armmaaiers zijn uitgerust met een 1 m klepelrotor en zijn daarmee uitermate geschikt voor de veehouder of akkerbouwer die zelf doelmatig en voordelig landschapsonderhoud wil plegen. Denk aan het schoon houden van akker- en bosranden, beken en greppels. In weilanden tussen de palen of over de omheining heen maaien; het is allemaal mogelijk.

Een automatische bodemaanpassing op oneffen terrein is standaard door een zweefstand van zowel de maaiarm als de maairotor. Een robuuste, gebruiksvriendelijke constructie maakt snel en eenvoudig onderhoud mogelijk.

De machine is uitgerust met een volledig trekkeronafhankelijk hydraulieksysteem (540 tpm, incl. aftakas) met een vermogen van 46 l/min bij 210 bar. Een meerhendel kabelbediening staat garant voor een betrouwbare, soepele bediening van deze machine. Echter een luxe proportionele bediening is optioneel leverbaar, alsmede divers andere aanbouwwerktuigen zoals takkenscharen en cirkelzagen.

Meest recent

Meest recent