Startpagina Groenten

BelOrta bio-komkommers brengen 2.000 euro op voor het goede doel

De eerste Belgische bio-komkommers van het nieuwe seizoen zijn vanmorgen verkocht bij BelOrta. Deze brachten €1000 op waarna BelOrta dit verdubbelde en het bedrag schonk aan vzw B-asiel uit Vrasene.

Leestijd : 1 min

Bio-producent Koen Van Hauteghem (Vitaetom) uit Zwijndrecht leverde de eerste Belgische bio-komkommers aan en Bernard Craeye (Biofresh) kocht ze aan een symbolische prijs van €1000. BelOrta verdubbelde dit bedrag en kon op die manier vzw B-asiel blij maken met een cheque van 2.000 euro.

"We zijn BelOrta zeer dankbaar voor deze schenking. Hiermee kunnen we extra producten kopen voor in onze kruidenenier 'De Brug'. Zo zullen we olijfolie, frituurolie, smeer- en bakmargarine aanschaffen, want daarvan hebben we op dit moment een groot tekort", vertelt Cecile Hennissen, vrijwilliger bij B-asiel.

Populariteit van bio in stijgende lijn

In 2020 werden 2.500.000 stuks bio-komkommers verkocht bij BelOrta, een stijging van 31% ten opzichte van 2018. Door goede onderlinge afspraken tussen de telers rond teelrotaties, zullen de bio-komkommers ononderbroken beschikbaar zijn tot begin november bij de BelOrta bio-afdeling. Bovendien biedt BelOrta bio verschillende mogelijkheden aan voor het verhandelen van deze komkommers, waaronder ook kleinverpakkingen zoals banderol.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Franky en Chantal kozen voor kersen, aardbeien en gesneden prei

Fruit Franky Neirynck en Chantal Desmet telen kersen en prei in openlucht en aardbeien onder glas. Het is daarmee een opvallend diverse en moderne onderneming. Met hun diversiteit zijn ze een typisch voorbeeld van de West-Vlaamse tuinbouw. Ook Franky en Chantal zijn heel preus (fier) dat ze door Agro Expo werden aangeduid als ambassadeurs voor de tuinbouwsector.
Meer artikelen bekijken