Startpagina Akkerbouw

Bij boerderij Belhop: “We zijn graag landbouwer en houden ervan om deze passie te delen”

Na de wereld te hebben rondgereisd, kan men definitief aanmeren in de geboortestreek, Poperinge, een serieuze wending noemen. “We wilden de boerderij van Bart zijn ouders én de bijhorende hopteelt behouden. En we waren uit op een nieuwe uitdaging”, vertelde Annebel Vandenbroucke van landbouwbedrijf Belhop. “We maakten ons eigen bier en organiseerden vorig jaar onze eerste activiteit. We genieten ervan om mensen op en rond onze boerderij te ontvangen.”

Het leven kan af en toe wel eens een radicale wending nemen. Dat was ook het geval voor Annebel Vandenbroucke en haar man Bart Boeraeve. “We hebben allebei gestudeerd en trokken de wereld rond, maar toeval leidde ons terug naar onze geboortestreek”, vertelt Annebel Vandenbroucke. In 2011 kwamen ze terug in Poperinge terecht. Daar hadden de ouders van Bart een boerderij die gespecialiseerd was in pootgoed en de hopteelt. “Op een bepaald moment stond Bart op een keerpunt in zijn job, en wou zijn vader stoppen met het landbouwbedrijf. Bart...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken