Startpagina Veeteelt

Nieuwe ambitieuze doelstellingen in de strijd tegen antibioticaresistentie

Eind januari ondertekenden de federale ministers van Landbouw en Volkgezondheid en heel wat betrokken partijen het ‘Antibiotica-convenant 2021-2024’. Dit tweede convenant past in de strijd tegen antibioticaresistentie in de dierlijke sector. Er werden ambitieuze doelstellingen in gedefinieerd voor de komende 4 jaar.

Na het eerste convenant 2016-2020 is dit tweede Convenant betreffende het verantwoord gebruik van antibiotica bij dieren, opgesteld tussen de federale overheid en de betrokken partijen in de strijd tegen antibioticaresistentie, ondertekend door de minister van Landbouw, David Clarinval, de minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (die daarbij tevens het FAVV, de FOD Volksgezondheid en het FAGG vertegenwoordigen waarover zij de voogdij uitoefenen in functie van hun bevoegdheden), het kenniscentrum voor antibioticagebruik...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken