Startpagina Voor ons gezin

Snelle hutsepot met gekookte ham

Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie met spruitjes en Meesterlyck-ham is oervlaams én binnen de 30 minuten klaar voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

2 uien

2 teentjes knoflook

300 g knolselder

300 g spruitjes

600 g bloemige aardappelen

400 g gekookte Meesterlyck-ham (dikke plak)

1 laurierblad

1 el verse tijmblaadjes

2 el mosterd

2 el fijngehakte peterselie

1 groentebouillonblokje

boter

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Snipper de uien en pers de lookteentjes. Schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Halveer de spruiten.

Bak de ui met de look glazig in hete boter. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes, spruitjes, laurierblad en tijm toe. Schenk er water bij tot alles voor de helft onder staat. Brokkel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat 20 minuten sudderen.

Snijd de ham in blokjes en bak ze goudbruin in hete boter. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de hutspot op de borden en verdeel er de hamblokjes over. Werk af met de peterselie en serveer met de mosterd.

Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Bodemgeheimen ontsluierd voor jonge lezers

Akkerbouw Onder onze voeten leeft er veel meer dan je zou denken. In het boek ‘Wondergrond’ gidsen wetenschappers Sarah Garré en Heleen Deroo jonge lezers door de fascinerende wereld onder het aardoppervlak: van magma en mineralen tot regenwormen, schimmels en het veranderende klimaat. Dit rijk geïllustreerde boek onthult hoe bodems ontstaan, vertelt alles over de levende wezens die erin huizen en waarom ze cruciaal zijn voor onze toekomst.
Meer artikelen bekijken