Startpagina Voor ons gezin

Snelle hutsepot met gekookte ham

Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie met spruitjes en Meesterlyck-ham is oervlaams én binnen de 30 minuten klaar voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

2 uien

2 teentjes knoflook

300 g knolselder

300 g spruitjes

600 g bloemige aardappelen

400 g gekookte Meesterlyck-ham (dikke plak)

1 laurierblad

1 el verse tijmblaadjes

2 el mosterd

2 el fijngehakte peterselie

1 groentebouillonblokje

boter

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Snipper de uien en pers de lookteentjes. Schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Halveer de spruiten.

Bak de ui met de look glazig in hete boter. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes, spruitjes, laurierblad en tijm toe. Schenk er water bij tot alles voor de helft onder staat. Brokkel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat 20 minuten sudderen.

Snijd de ham in blokjes en bak ze goudbruin in hete boter. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de hutspot op de borden en verdeel er de hamblokjes over. Werk af met de peterselie en serveer met de mosterd.

Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Wouter Deboot en Yves Lampaert trappen campagne Dag van de Landbouw op gang

Actueel Op zondag 14 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden de 43ste editie van de Dag van de Landbouw. Op deze opendeurdag van de Vlaamse land- en tuinbouwsector zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven over heel Vlaanderen de deuren open. Je kan de lokale landbouw die dag beter leren kennen, want lekker tafelen start bij de boeren.
Meer artikelen bekijken