Startpagina Actueel

Britten stellen importcontroles op Europese goederen 6 maanden uit

De Britse regering heeft de invoering van douanecontroles en papierwerk bij de import van bepaalde goederen uit de Europese Unie voor 6 maanden uitgesteld. De impact door de coronapandemie duurde langer dan verwacht en bedrijven vroegen meer voorbereidingstijd, luidt het.

Leestijd : 1 min

De Britse regering verlengt de overgangsperiode van 6 maanden na de uitstap uit de Europese interne markt en douane-unie: volledige grenscontroles na de brexit zullen nu pas op 1 januari 2022 ingevoerd zijn. Sommige controles, bijvoorbeeld die op levende dieren, zullen zelfs pas worden ingevoerd op 1 maart 2022. Sinds de Britten weg zijn uit de douane-unie van de EU zijn er nogal wat handelsbelemmeringen. De handel met de EU was in januari duidelijk gedaald. Volgens de Britse regering zijn de volumes sinds februari weer op een normaal niveau, maar sectorfederaties zeggen het tegendeel.

Belga

Lees ook in Actueel

“Die schadevergoeding neemt ons leed en dat van de dieren niet weg”

Actueel De schapen van Rik Camps uit Meeuwen kregen al 3 keer bezoek van een wolf. Daarbij vielen er 8 slachtoffers. Rik deed zijn best om de weides wolfproof te omheinen, maar toch wist een wolf er nog langs te geraken. Volgens Rik is het niet de taak van de boer om een wolf bij het vee vandaan te houden. “Telkens wanneer een wolf een landbouwdier aanvalt, krijgt de boer de schuld, en dat ben ik beu”, aldus Rik.
Meer artikelen bekijken