Keestrack sluit overeenkomst om Goldoni over te nemen

Een Goldoni compacttractor vult hier een Keestrack zeefmachine.
Een Goldoni compacttractor vult hier een Keestrack zeefmachine. - Foto: Keestrack

Keestrack is bij ons vooral gekend omwille van zijn breek- en zeefmachines. Goldoni voor zijn compacttractoren en motorculteurs.

Kees Hoogendoorn, voorzitter van de Keestrack-groep, geeft aan dat de overname van Goldoni een strategische beslissing is om de groei verder te zetten. Dit door uitbreiding naar het agrarische segment. Hij voelt zich persoonlijk tot Goldoni aangetrokken vanwege de rijke, traditionele familiewaarden van Goldoni, die dicht tegen deze van Keestrack liggen. “Ons doel is om dit historische merk nieuw leven in te blazen en de lokale economie en werkgelegenheid te ondersteunen”, aldus Hoogendoorn.

Synergie

“We zien veel synergie tussen beide bedrijven, zoals: productiesystemen, leveranciers en dealernetwerk. Deze synergie zullen we inzetten om de Goldoni-activiteiten en het bedrijf succesvol te maken", zegt Peter Hoogendoorn, Vice President Operations van Keestrack. Zij hebben in het Italiaanse Ponzano Veneto al een eigen productievestiging voor kaak- en kegelbrekers.

Strategie

Er is al een duidelijke strategie om de productie van Goldoni-tractoren zo snel mogelijk weer op gang te brengen, met de nadruk op het maken van gespecialiseerde tractoren, transcars (mini dumpers) en motocultoren, gebruikmakend van Goldoni's traditie en Keestrack’s innovatie.

Keestrack heeft een sterke drive om te innoveren en bereidt zich voor op Industrie 4.0. Het Goldoni-dealernetwerk, in synergie met dat van Keestrack, zal de sleutel zijn om de oranje Goldoni-tractoren weer sterk te maken op het veld.

Keestrack zal 110 banen redden door in Goldoni te investeren.

Meest recent

Meest recent