Startpagina Melkvee

Milcobel verhoogt melkprijs naar 31 euro

De voorbije maanden hinkte de melkprijs van Milcobel, de grootste zuivelcoöperatie van ons land, nog achterop tegenover andere spelers in de sector. De organisatie kondigt nu evenwel een prijsverhoging van de standaardprijs aan naar 31 euro/100 l voor de leveringen van de maand maart.

Leestijd : 2 min

In een brief aan haar leveraars actief in de ledenstructuren kondigt coöperatie Milcobel een stijging van 2,10 euro per 100 l aan voor de leveringen van de maand maart. Deze prijsstijging werd op dinsdag 16 maart beslist door de Raad van Bestuur.

Derde prijsstijging op rij

Na de eerdere melkprijsverhogingen van 1,40 euro/100 l in januari en 0,50 euro/100 l in februari zal de standaardprijs voor maart verder verhoogd worden met +2,10 euro/100 l. Daarmee komt de standaardprijs voor de melkleveringen van maart op 31 euro/100 l. Dit correspondeert met een reëel gemiddeld uitbetaalde melkprijs van 33,53 euro/100 l.

Dit betekent dat de Milcobelprijs zo hetzelfde niveau bereikt als de melkprijs van LDA voor de leveringen in de maand februari. Of LDA zijn melkprijs voor de maand maart eveneens zal verhogen, is momenteel nog niet gekend.

Kapitaalverhoging

De Raad van Bestuur van Milcobel besliste tevens om de impact van de eerder aangekondigde kapitaalverhoging van 2,50 euro/100 l over een periode van 7 jaar, voor het eerste jaar 2021 volledig in te vullen met een gegarandeerde nabetaling/getrouwheidspremie. Dit betekent dat iedere actieve leveraar in februari 2022 een bedrag van 0,35 euro per 100 l melkleveringen 2021, bijgestort zal krijgen op zijn vennotenrekening. Dit geldt niet voor leveraars die opzeg gegeven hebben of in opzeg zijn op het ogenblik van uitbetaling van deze nabetaling/getrouwheidspremie.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken