Wietse Duursma volgt Peter Broeckx op als voorzitter van CRV

Wietse Duursma is de nieuwe voorzitter van de coöperatie CRV.
Wietse Duursma is de nieuwe voorzitter van de coöperatie CRV. - Foto: CRV

Wietse Duursma heeft in het Groningse Bellingwolde een melkveebedrijf met 300 koeien en 150 stuks jongvee op 96 ha grond en is sinds 2013 lid van de raad van commissarissen van CRV. In 2015 werd hij vicevoorzitter. Daarnaast is de 41-jarige melkveehouder bestuurlijk actief als regiobestuurder binnen LTO Noord. Hij is gehuwd en heeft 3 kinderen.

“Ik dank de leden voor het vertrouwen en Peter voor de inzet waarmee hij CRV door grote veranderingen heeft geleid. Onder zijn inspirerende leiding hebben de professionalisering en internationalisering van de organisatie verder vorm gekregen. Voor Peter stond het belang van de Nederlandse en Vlaamse veehouders altijd centraal”, vertelt Duursma. “Peter laat een organisatie achter die klaar is voor de grote uitdagingen die op de sector afkomen. Collega-veehouders mogen van mij verwachten dat ik me zal inzetten voor de verdere ontwikkeling van een organisatie die hen met genetica en informatieproducten optimaal ondersteunt in hun bedrijfsvoering.”

Melkveehouder Peter Broeckx uit het Vlaamse Dessel trad aan als voorzitter van de raad van commissarissen in 2015. Sinds de fusie van de Vlaamse coöperatie VRV en de Nederlandse coöperatie CR Delta in 2017 is hij ook voorzitter van het hoofdbestuur van de Coöperatie CRV.

“Na 6 jaar vind ik het een goed moment om mijn mandaat over te geven aan een opvolger”, geeft hij aan. “De directiewissel die er 2 jaar geleden nog zat aan te komen, is met succes afgerond en de organisatie staat er goed voor. Ik geef met veel vertrouwen de voorzittershamer door aan Wietse. Hij heeft inmiddels 8 jaar ervaring in onze organisatie en heeft zich bewezen als een talentvolle bestuurder. Hij zal met veel kennis van zaken en grote betrokkenheid de toekomstige lijnen voor CRV mee uitzetten.”

Bekijk hieronder het interview met Peter Broeckx en Wietse Duursma, waarin zij terugblikken en vooruitkijken.

Peter Broeckx draagt het voorzitterschap van CRV over aan Wietse Duursma - YouTube

CRV

Meest recent

Meest recent