Startpagina Actueel

Toplui voedingssector breken lans voor heropening horeca

16 CEO's uit de voedingssector pleiten in een open brief dat de regeringen volgende week op het Overlegcomité het licht op groen zetten voor de heropening van de horeca, ten laatste op 1 mei. Ook breken ze een lans voor een gefaseerd openingsplan vanaf 1 april.

Onder meer Guido Vanherpe van La Lorraine Bakery Group, Michel Moortgat van Duvel Moortgat en Marc du Bois van Spadel vragen in de open brief duidelijkheid over de heropening van de horeca. "'Misschien' is geen plan'", heet dat. "Laat ons veilig ondernemen in plaats van veilig stilstaan", klinkt de boodschap. Ze lanceren hun oproep nu de coronacijfers al enkele dagen opnieuw in stijgende lijn zitten.

"Als CEO's van ondernemingen die toeleveren aan de horeca zien we met lede ogen hoe onze klanten en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

KU Leuven helpt waterzuiveraars juiste membranen kiezen voor drinkbaar water

Akkerbouw Onderzoekers van de KU Leuven hebben in een studie gepubliceerd in vakblad Membranes aangetoond welke waterfiltratiemembranen het best functioneren om organische microverontreinigingen (OMV's) – zoals resten van geneesmiddelen en pesticiden – uit drinkwater te verwijderen. De resultaten helpen waterbedrijven goede keuzes te maken voor de zuivering van drinkwater. De studie maakt deel uit van een gezamenlijk project met de UGent.
Meer artikelen bekijken