Startpagina Veeteelt

Eerste bedrijfsovername in de geschiedenis van De Landgenoten

Via schenkingen en het verkopen van aandelen gaat De Landgenoten op zoek naar Vlaamse landbouwgronden. De coöperatie en stichting heeft als doel de biologische land- en tuinbouwers gemakkelijker toegang tot grond te bieden en de opgebouwde bodemvruchtbaarheid te beschermen. De grond die de organisatie krijgt of kan aankopen, koppelt men aan de meest gepaste bioboer. Zo biedt men de boer via een huurcontract gedurende heel zijn carrière toegang tot grond.

Recent realiseerde De Landgenoten op die manier voor de eerste keer een overname van een volledig land- of tuinbouwbedrijf. De Landgenoten kocht de gronden aan en de nieuwe boer, Jon Rouvrois (31) kocht de bedrijfsgebouwen. Dankzij het huurcontract gedurende heel zijn loopbaan op de gronden, kan Jon het biologische fruitteeltbedrijf Gallinero in Ulbeek voortzetten.

Overname fruitteeltbedrijf

Jon Rouvrois droomde al...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken