Startpagina Actueel

Aanleg 14 demovelden in Lelystad voor PotatoEurope 2021

In Lelystad is gestart met uitzetten van de aardappeldemovelden voor PotatoEurope 2021. De aardappelvakbeurs biedt bezoekers dit jaar begin september een kijkje in de toekomst van de aardappelsector. Daarbij zullen 14 hoogwaardige demonstratievelden zorgen voor een schat aan informatie over actuele onderwerpen.

Leestijd : 3 min

Nu met het begin van de lente in Nederland het aardappelgroeiseizoen op het punt staat te beginnen, zijn in Lelystad de voorjaarswerkzaamheden in volle gang. In het hart van het beursterrein van PotatoEurope worden veertien aardappeldemovelden aangelegd.

Presentatie van bestaande producten en innovaties

Diverse toonaangevende bedrijven uit de sector zullen op deze prominente plaats tijdens de beurs al langer bestaande producten presenteren en innovaties introduceren die voor, tijdens, en na de teelt een (duurzame) bijdrage kunnen leveren.

De demovelden worden aangelegd onder toeziend oog van coördinator en bedrijfsleider sectie onderzoek Pierre Bakker van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten in Lelystad. “We zetten nu onder goede veldomstandigheden veertien uiteenlopende demovelden uit voor PotatoEurope 2021.

Dit zal bijdragen aan presentaties die de bezoekers in september een interessant inkijkje in de ontwikkelingen in de sector zullen geven”, vertelt Bakker terwijl hij druk bezig is met het inrichten van de demovelden. De invulling van de verschillende aardappeldemonstraties krijgt snel vorm.

Focus lig op actuele thema’s en vraagstukken in de aardappelteelt

Daarbij ligt de focus op actuele thema’s en vraagstukken in de aardappelteelt. BASF Nederland B.V., Bayer, Belchim, Certis Europe, FMC, Kreglinger Europe NV en UPL laten bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van gewasbescherming. Daarnaast doen pootgoedhandelshuizen Agrico, HZPC, Schaap Holland en STET mee met rassendemonstratievelden, met aandacht voor onder andere duurzame aardappelrassen.

Op het demoveld van Nufarm zal deze ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen een van hun noviteiten aan de bezoekers tonen: elektrische loofdoding. Vandinter Semo, veredelingsbedrijf in lok- en vanggewassen die vallen onder de noemer van groenbemesters, zal zich in het eigen demoveld richten op aaltjes-resistente groenbemesters.

In het demoveld van Horizon Flevoland, een regionale ontwikkelingsmaatschappij en een PotatoEuropepartner, zal de aandacht tot slot uitgaan naar Landbouw: Meerdere smaken / Robuuste Aardappelrassen. Dankzij de gevarieerde bezetting van de demovelden, kunnen bezoekers direct in de praktijk zien wat zij in hun dagelijkse bedrijfsvoering kunnen met gepresenteerde rassen, technieken en innovaties.

De producten en innovaties van de bedrijven die zijn vertegenwoordigd op de demovelden geven de bezoekers niet alleen handvatten om hun huidige bedrijfsvoering waar nodig te vernieuwen, maar bieden ook informatie over een duurzame toekomst van de aardappelketen.

PotatoEurope 2021 begin september voorzien

Daarmee sluiten ze perfect aan bij het beursthema van PotatoEurope 2021, “What’s Now, What’s New and What’s the Future”, waarmee de organisatie de bezoekers inzicht wil geven in ontwikkelingen in de aardappelketen en de toekomst van de sector. PotatoEurope is een internationaal evenement dat exclusief is gewijd aan de gehele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in een van de vier partnerlanden van de vakbeurs: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. De organisatie verwacht op 1 en 2 september 2021 meer dan 275 exposanten van over de hele wereld en meer dan 16.000 bezoekers te verwelkomen. 25-03-2021.

“We zetten nu onder goede veldomstandigheden veertien uiteenlopende demovelden uit voor PotatoEurope 2021”, vertelt Pierre Bakker van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten in Lelystad op het veld waar PotatoEurope dit jaar plaatsvindt.

Lees ook in Actueel

Wat als mijn vroegere verpachter toch niet zelf exploiteert?

Recht Ik kreeg 6 jaar geleden opzeg van mijn verpachter, omdat deze de verpachte goederen zelf zou gaan gebruiken. Ik aanvaardde de opzeg tijdens een verzoeningsgesprek bij de vrederechter en liet 2 jaar later de verpachte goederen vrij liggen voor de verpachter. Nu stel ik vast dat mijn vroegere verpachter de gronden niet langer zelf bewerkt. Hij zegt dat dit niet moet, omdat zijn gezondheid het niet meer toelaat. Klopt dit? Kan ik hiertegen iets ondernemen, want een andere boer die gronden nu zien gebruiken vind ik niet correct.
Meer artikelen bekijken