Startpagina Veeteelt

“Onze job is niet zo sociaal, daarom kijken we uit naar de teambuildings”

Op het melkveebedrijf van Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts in Geel staan 300 koeien. In 2020 vroeg het koppel een vergunning aan voor een uitbreiding van de stal, maar die werd geweigerd. Om hun activiteiten toch wat te verbreden, sloten Rob en Ingrid zich met hun bedrijf aan bij Farmfun. Binnenkort zullen zij groepen ontvangen voor een superleuke en landelijke teambuilding.

Rob heeft lang samen met zijn ouders het melkveebedrijf geleid. In 2017 namen Ingrid en hij als derde generatie het bedrijf helemaal over. Ingrid was tot 8 jaar geleden verpleegkundige in een operatiezaal, maar na haar laatste zwangerschap is ze daarmee gestopt.

Het was te moeilijk om opvang te vinden in combinatie met haar werk in ploegen. Nu werken Rob en Ingrid beiden voltijds op de boerderij.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken