Leerlingen in landbouwonderwijs opleiden tot sterke ondernemers

Hilde Crevits vindt dat ondernemerschap in het onderwijs meer moet worden gestimuleerd.
Hilde Crevits vindt dat ondernemerschap in het onderwijs meer moet worden gestimuleerd. - Foto: Vives

Hilde Crevits: “Ik was in een vorig politiek leven onderwijsminister en ik vind dat ondernemerschap as such in het onderwijs meer moet worden gestimuleerd. Je hoeft niet van iedereen een ondernemer te maken, maar een ondernemende geest staat open voor veranderingen en dat moeten we iedereen bijbrengen, zeker ook onze jonge mensen. Dat is natuurlijk in landbouwbedrijven niet anders. Als je een ondernemende aanleg hebt, zul je vlugger openstaan voor nieuwe dingen.”

Vlaams volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V) voegt toe: “Ondernemerschap is belangrijk in de nieuwe eindtermen, niet alleen voor mensen die in de landbouwsector zitten of voor leerlingen die een toekomst zien in de landbouwsector, maar voor alle leerlingen.

In elk geval wordt ondernemerschap in de korte keten sterk opgenomen in verschillende opleidingen. Het is over het algemeen goed om blijvend aandacht te hebben voor onze land- en tuinbouwscholen en daar ook zeker de focus te blijven leggen op onder meer de korte keten, want dat is een belangrijk deel van de toekomst.”

LV

Meest recent

Meest recent