Startpagina Varkens

Amore van de Blomberg scoort het best in nakomelingenonderzoek seizoen 2020.5

Op basis van de biggen opgezet in september en oktober 2020, in de selectiemesterijen van Rumbeke en Neeroeteren, bleken deze van de beer Amore van de Blomberg de meest efficiënte te zijn volgens het fokdoel van VPF (zie tabel).

Leestijd : 2 min

Deze beer is een fokproduct uit de stal van Christophe Van Compernolle uit Pittem en in eigendom van KI Blomme. Met als vader Ukode komt hij uit de performante Opmars-lijn die vooral bekend staat voor de uitstekende en uniforme groei in zowel de batterij als de vleesvarkensstal, gecombineerd met een lage voederconversie, en een eerder gemiddelde karkaskwaliteit.

Opmars-lijn presteert goed

Deze Opmars-lijn presteerde destijds ook heel erg goed in de prijskampring. Zo werd de nestbroer van vader Ukode, de beer Udolf van de Blomberg, nationaal kampioen op Agribex Brussel in 2015. Exterieurmatig is het een lijn die veel lengte etaleert. Nu deze nieuwe telg met zijn fokwaarden het predikaat Optimal Prime kreeg, lijdt het dan ook geen twijfel dat hij de nieuwe ster wordt in de fokkerij van Christophe Van Compernolle en KI Blomme, zeker als men weet dat er nog 3 nestbroers zijn die het predikaat Optimal kregen in het nakomelingenonderzoek. Op zijn beurt geeft dit aan dat we hier met een fokvaste groei- en voederconversielijn te maken hebben. De nakomelingen van Amore in de selectiemesterij hadden bovendien ook nog een beter dan gemiddelde karkaskwaliteit (fokwaarde Autofomindex AFI = 115), waardoor hij in het topsegment Optimal Prime (OPS) ingedeeld werd. Bovendien presteerden de nakomelingen ook nog eens beter dan gemiddeld op kenmerken geregistreerd in de kraamstal, wat resulteerde in de gunstige kraamstalindex van 129,1 punten.

VPF

FWS-printscreenJPG

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken