Samen hybride tarwevariëteiten ontwikkelen

Hybride tarweproductiesystemen kunnen de oogst veilig stellen.
Hybride tarweproductiesystemen kunnen de oogst veilig stellen. - Foto: TD

De 2 bedrijven gaan samen Europa's zachte tarwegenetica combineren met toegang tot de nieuwste veredelingsmethoden, hoogwaardige zaadproductiesystemen en geavanceerde digitale oplossingen.

Tarwe is het meest verbouwde voedingsgewas ter wereld. Alleen al in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk wordt jaarlijks meer dan 25 miljoen ha tarwe verbouwd. Tarwe levert ongeveer 20 % van de eiwitten die wereldwijd worden geconsumeerd. Het veiligstellen van de tarweoogsten door middel van hybride tarweproductiesystemen die de opbrengst en robuustheid van het gewas helpen verhogen, zal helpen om aan de verwachte toename van de voedselconsumptie te voldoen om een groeiende wereldbevolking te voeden.

Door een combinatie van Bayer zijn positie op het gebied van tarwegewasbescherming, expertise in zaadproductiesystemen en haar digitale oplossingen in de landbouw, en de positie van Ragt als tarwezaadbedrijf in Europa met innovaties op het gebied van rassen, willen beide bedrijven vooruitgang boeken in de ontwikkeling van hybride tarwetechnologie en zorgen voor een innovatief tarweteeltsysteem.

“Hybride tarwe biedt boeren de mogelijkheid om de uitdagingen van klimaatverandering het hoofd te bieden en tegelijkertijd een hogere productiviteit te bereiken in duurzame teeltsystemen”, zegt Bob Reiter, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling bij de Crop Science-divisie van Bayer.

Meest recent

Meest recent