Startpagina Pluimvee

Besmetting met hoogpathogene vogelgriep bij particuliere houder zet versoepeling voor professionelen on hold

Het FAVV meldt een nieuwe besmetting met het hoogpathogene H5N8 vogelgriepvirus bij een particuliere pluimveehouder in de gemeente Silly (Opzullik) in de provincie Henegouwen. Deze nieuwe besmetting betekent niet dat hobbydieren opnieuw opgehokt moeten worden. Ze zet wel een rem op de verdere versoepelingen: de tweede fase van de exitstrategie, die normaliter vandaag 20 april geactiveerd zou worden, wordt voorlopig on hold gezet.

Het virus werd op de betreffende pluimveehouderij vermoedelijk einde maart, begin april geïntroduceerd. Wilde vogels zijn een mogelijke bron van besmetting, maar het onderzoek is nog niet afgerond. De enkele stuks pluimvee van de houderij werden geëuthanaseerd.

Bufferzone rond besmet bedrijf

Zoals gebruikelijk bij een besmetting bij hobbydieren, wordt er rond de besmette site enkel een beperkte bufferzone afgebakend....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken