Startpagina Varkens

Peter Keysers: Optimale stalhygiëne uit zich in betere resultaten’

Het varkensbedrijf van Peter Keysers ziet er op eerste gezicht niet speciaal uit. Dat is echter maar schijn. Hier wordt immers extra veel aandacht besteed aan hygiëne. Peter stapte eind 2019 in de HyCare-methode van de Schippers Group en plukt daar intussen al volop de vruchten van.

Sinds de coronamaatregelen is iedereen vertrouwd met een mondmasker en ontsmetting van de handen. Een bedrijfsbezoek aan de stallen van Peter Keysers in Dessel vergt echter meer. Aan de ingang van het kantoor gebeurt al onmiddellijk een schoenenwissel. Iedereen die de stal wil betreden, moet ook verplicht onder de douche. Eigen kleding wordt ingeruild tegen kraaknette bedrijfskledij.

Peter is al deze handelingen intussen gewoon. Hij wisselt van overalls en schoeisel alsof het niets is. “Je moet dit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken