Startpagina Voor ons gezin

Gazpacho in ’t groen met krokante ham

Aperitiefhapje voor 4 personen. Dit fris zomerse soepje is zo gefikst. Het kost je amper 25 minuten, en geeft kleur aan je tafel. Bovendien kan je de gazpacho van te voren klaarmaken en bewaren in de ijskast.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

300 g bladspinazie

1 komkommer

1 courgette

1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd

4 tenen knoflook

2 handen vol basilicum blaadjes

1 klein handje platte peterselie

500 ml magere yoghurt of plattekaas

200 ml water

olijfolie

peper en zout

4 sneetjes gerookte ham

Hoe ga je te werk?

Snijd of hak alle groenten in kleine stukjes en doe ze in de blender. Voeg er een klein scheutje water en olijfolie bij omdat de blender anders droogloopt. Zodra alle groenten fijngehakt zijn voeg je er langzaam de yoghurt en een scheutje olijfolie aan toe.

Laat de blender of keukenmachine doordraaien tot je een gladde soep hebt. Indien nodig voeg je er nog wat olijfolie aan toe. Daarna peterselie en basilicum toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Daarna zet je de soep nog een paar uur in de koelkast. Ideaal dus om van te voren klaar te maken.

Warm de oven voor tot 180°C. Snijd de ham in repen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de gazpacho in glaasjes, leg er een stukje ham bij. Serveer bij het aperitief.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken