Startpagina Actueel

Gesprekken met verschillende schakels uit varkensketen om knelpunten aan te pakken

Hoewel het ketenoverleg van onze agrovoedingsector een privaat initiatief is, voert Vlaanderen bilaterale gesprekken met de verschillende schakels in bijvoorbeeld de varkensketen om knelpunten aan te pakken. Wat het resultaat van die gesprekken wordt, valt nog af te wachten.

Leestijd : 1 min

Het is al vaak gegaan over de prijzen die onze landbouwers krijgen voor hun producten en de prijzen die de consumenten in de supermarkten betalen, ook in de commissie Landbouw. “Landbouwproducten worden te vaak door retailers gebruikt als lokproducten, wat nefast is voor de waardering van onze landbouwers en een rechtvaardige prijsvorming voor hun kwalitatieve producten”, zegt Chris Steenwegen, Vlaams parlementslid voor Groen.

Of er dan overleg is tussen overheden en de agrovoedingssector? Het ketenoverleg van de Belgische agrovoedingssector is een privaat initiatief van 6 ketenspelers. “De federale over regionale overheden zijn geen vast lid van het ketenoverleg”, antwoordt Vlaams landbouwminister Hilde Crevits.

Overheden uitgenodigd voor gedachtenwisseling

In functie van specifieke agendapunten kan het wel gebeuren dat het ketenoverleg de overheid uitnodigt op een zitting in het kader van een gedachtenwisseling. De diensten van Vlaams minister Hilde Crevits voeren bilaterale gesprekken met de verschillende schakels in de varkensketen om aantal knelpunten ketenbreed aan te pakken.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Landbouw- en milieuorganisaties voeren actie tegen Europese ggo-wetgeving in Brussel

Actueel Op het Luxemburgplein in Brussel hebben een veertigtal mensen van verschillende landbouw- en milieuorganisaties actie gevoerd tegen een Europees voorstel tot nieuwe ggo-richtlijn. Ze vrezen dat een deregulering van ggo's (genetisch gemodificeerde organismes) zal resulteren in het aan banden leggen van de keuzevrijheid voor boeren en consumenten om ggo-vrije voeding te produceren en consumeren.
Meer artikelen bekijken