Startpagina Actueel

Vogelgriep op kalkoenbedrijf in Weert

Op een kalkoenbedrijf in het Nederlands Limburgse Weert, net over de Belgische grens, is de vogelgriep vastgesteld. Het ministerie van Landbouw denkt dat het om een ernstige variant gaat. Om verdere verspreiding te voorkomen worden zowel het kalkoenbedrijf als een nabijgelegen leghennenbedrijf geruimd.

Leestijd : 1 min

Bij het kalkoenbedrijf gaat het om zo'n 13.000 dieren. Op het leghennenbedrijf, dat op minder dan een kilometer afstand ligt, zijn zo'n 66.000 leghennen. In een straal van 3 kilometer rond het kalkoenbedrijf liggen nog zeven andere pluimveebedrijven.

Daar worden nu monsters genomen om te zien of de vogelgriep zich ook daar heeft verspreid. In een gebied van 10 kilometer rond het besmette bedrijf geldt een vervoersverbod voor pluimvee, aldus het Nederlandse ministerie. Niet alleen het pluimvee zelf, maar ook eieren, mest en strooisel mogen niet worden vervoerd.

Belga

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken