Nieuwe schrikdraadapparaten op zonne-energie

De S12- en S6-schrikdraadapparaten op zonne-energie komen het assortiment van Gallagher vervoegen.
De S12- en S6-schrikdraadapparaten op zonne-energie komen het assortiment van Gallagher vervoegen. - Foto: Gallagher

Dat zijn robuuste, lichtgewicht schrikdraadapparaten op zonne-energie die een heel jaar lang genoeg stroom opwekken om de afrastering van stroom te voorzien.

De S12 komt overeen met de S10 die op dit moment al in het assortiment zit, maar weegt veel minder en geeft tevens een krachtigere pulse. Nieuw is ook dat de aarding in één keer geregeld is als de S12 wordt gemonteerd op de stander. Het apparaat is makkelijk te verzetten. Door de paal uit de grond te trekken worden aarding en schrikdraadapparaat tegelijk verplaatst. Een extra voordeel van een hoger geplaatst schrikdraadapparaat is dat het zonnepaneel meer zon- of daglicht krijgt en daardoor meer en langer stroom levert.

Ook vanuit de particuliere hoek krijgt Gallagher steeds vaker de vraag naar een schrikdraadapparaat op zonne-energie. De S6 is hiervoor geschikt en kan worden ingezet om katten te weren uit de tuin of de vijver vrij te houden van reigers, maar ook om te gebruiken voor kleine huisdieren op de camping, als een tijdelijk raster gewenst is.

TD

Meest recent

Meest recent