Delaval lanceert nieuwe E100 draaimelkstal

De E100 is een nieuwe draaimelkstal van Delaval.
De E100 is een nieuwe draaimelkstal van Delaval. - Foto: Delaval

Met de E100 komt Delaval met een buitenmelker die voldoet aan de vraag uit de markt op het gebied van capaciteit, koeverkeer en comfort voor koe en melker.

Koeverkeer

De nieuwe draaistal is ontwikkeld rondom het DeLaval FastLane en ComfortBail principe. FastLane zorgt voor een soepel koeverkeer, waardoor het op- en aflopen snel, rustig en efficiënt verloopt. De automatisering, de afnamecilinder en het spoelblok zijn geïntegreerd in de Comfortbail en door de lage opbouw verloopt het op- en aflopen vlot.

De clusterdrop bij de brug zorgt voor een ongestoord koeverkeer en goede slanggeleiding.

Comfortabel werken

De DeLaval Cockpit geeft de melker de mogelijkheid om het hele melkproces te besturen en te controleren, allemaal op de plek waar de melkstellen worden aangesloten. Dankzij het grote touchscreen houdt de melker alle zicht op alle koeien individueel in de draaistal.

Het gehele systeem is geïntegreerd met het DelPro farmmanagementsysteem van DeLaval. Hierdoor kunnen individuele beslissingen per koe eenvoudig en efficiënt worden verwerkt, zonder extra handelingen achteraf. DelPro maakt het ook mogelijk, om via een app op de telefoon ook handelingen uit te voeren.

TSR sprayrobot

De E100 draaistal kan optioneel worden uitgevoerd met DeLaval TSR-sprayrobot. Dankzij deze robot, wordt de nabehandeling uitgevoerd en is een 50-stands melkstal te managen met slechts één persoon.

Meest recent

Meest recent