Startpagina Pluimvee

Naar een lager antibioticumgebruik bij vleeskippen

Het antibioticumgebruik bij vleeskippen doen dalen is een hele uitdaging. Het vraagt een aangepast management en een andere manier van werken op verschillende vlakken. Met relatief eenvoudige maatregelen rond de dagelijkse werking van het bedrijf kan het antibioticumgebruik geleidelijk aan dalen.

Het departement Landbouw en Visserij organiseerde in samenwerking met Amcra en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een webinar over antibioticumgebruik bij vleeskippen. Daarin werden onder andere de darmgezondheid, de reductiedoelstellingen en handige tips voor het verlagen van antibioticumgebruik besproken.

Vicieuze cirkel

“Het darmstelsel van een kip is zeer kort en zeer efficiënt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ammoniakuitstoot in Vlaanderen halveert door inspanningen

Stikstof De ammoniakuitstoot was op 3 juni onderwerp van discussie tijdens de Commissie Leefmilieu. De uitstoot van stikstofoxiden en van ammoniak zal volgens minister Brouns (cd&v) de komende jaren halveren in Vlaanderen. Dat is vastgelegd in maatregelen met een reductie op het niveau van diersoorten, namelijk voor varkens 60% in niet-AEA-stallen (ammoniakemissiearm) en voor rundvee 25%.
Meer artikelen bekijken