Startpagina Actueel

Thuisverbruik van vleeswaren steeg in 2020 met 8%

De coronamaatregelen (logisch, door onder meer de sluiting van de horeca) zorgden voor een stijging in het thuisverbruik van vleeswaren in België. Hierdoor werd de licht dalende trend van de voorbije jaren omgebogen tot een volumestijging van 8%.

Deze stijging was het sterkst merkbaar bij bevolkingsgroepen die normaal in verhouding vaker buitenshuis eten zoals alleenstaanden, jongere gezinnen en de hogere sociale groepen. Op productieniveau waren de zoutwaren (rauwe en gerookte ham en spekblokjes) de sterkste stijgers en qua aankoopkanalen was dit hard discount (Aldi en Lidl). Dit blijkt uit gegevens die VLAM aankoopt bij het marktonderzoeksbureau GfK België, dat de aankopen van 6.000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik volgt.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Het AB-bedrijfsstatuut bepaalt welke bedrijven verplicht een coach moeten aanstellen

Veeteelt In december 2024 werd een nieuwe wetgeving gepubliceerd over de preventie en bestrijding van antimicrobiële resistentie bij dieren (Koninklijke Besluit 17 december 2024). Deze wetgeving is momenteel enkel van toepassing voor varkens, vleeskippen, leghennen en vleeskalveren. Ben je houder van of actief als dierenarts bij een van deze diersoorten? Dan is het belangrijk dat je correct geïnformeerd bent over de mogelijke veranderingen die deze wetgeving met zich meebrengt.
Meer artikelen bekijken