Startpagina Actueel

Waalse landbouwers kanten zich tegen velden met zonnepanelen

De Waalse landbouworganisatie, Fédération wallonne de l'Agriculture (FWA), kant zich tegen het plaatsen van zonnepanelen op velden. De grond in Wallonië is daarvoor te schaars, argumenteren de boeren.

Leestijd : 1 min

Aanleiding voor de oprisping is de aankondiging de voorbije weken van verscheidene projecten in Wallonië, waarbij velden vol zonnepanelen worden geplaatst. Volgens de landbouwers is Wallonië daarvoor niet geschikt. Landbouwgrond is er immers al schaars. Voor jonge landbouwers is één van de grootste uitdagingen juist het vinden van beschikbare landbouwgrond.

De FWA vraagt zich dan ook af of het opportuun is om hectaren nuttige landbouwgrond te gebruiken om zonnepanelen te plaatsen. Er is overigens genoeg plaats op daken, stallen en hangars om zonnepanelen te installeren, argumenteren de boeren nog.

Belga

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken