Startpagina Actueel

StartLife koppelt Agrifirm aan innovatieve agrifood start-ups

Vandaag, op de tweejaarlijkse afstudeerdag van de agrifoodtech start-up accelerator StartLife, is bekend gemaakt dat het een samenwerking aangaat met Royal Agrifirm Group. De aan Wageningen University & Research (WUR) gelieerde start-up accelerator zal Agrifirm ondersteunen om zich te verbinden met het Europese startup ecosysteem. De strategische en zakelijke samenwerking is gericht op het verder uitbreiden van hun netwerken en innovatieve oplossingen voor een verantwoorde en duurzame voedselketen voor de komende generaties.

Leestijd : 2 min

Johan De Schepper, CIO bij Royal Agrifirm Group: "Als Agrifirm hebben we een langdurige intensieve samenwerking met de WUR. Actief participeren in de StartLife start-up community is een logische en waardevolle volgende stap in onze relatie. Samen met StartLife zullen we samenwerkingsmogelijkheden verkennen met innovatieve start-ups binnen de agrofood business die onze duurzame ontwikkelingen kunnen versnellen, zoals met biotechnologie aangedreven nieuwe toepassingen op boerderijen en velden. Door de jarenlange expertise van StartLife, haar grote ecosysteem en onze netwerken te combineren, kijken we uit naar het bereiken van oplossingen met een grote impact."

Voor StartLife is Agrifirm een waardevolle aanvulling op haar pool van strategische partnerschappen met industrieleiders. "Hun sterke aanwezigheid en specifieke knowhow in de akkerbouw en veevoeding en hun wereldwijde netwerk biedt start-ups geweldige mogelijkheden om hun oplossingen te testen, te verbeteren en op te schalen," zegt Caroline Bijkerk, Corporate Partnerships Manager van StartLife. "En omdat Agrifirm een coöperatie is die de kracht van duizenden boeren en telers bundelt, begrijpt zij als geen ander de synergie van samenwerking. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de innovatieve oplossingen die Europese food & agri start-ups haar leden te bieden hebben, zullen omarmen. Samen zijn we immers allemaal beter."

Over StartLife

StartLife is Europa's langstlopende en toonaangevende agrifoodtech start-up accelerator. Haar missie is het versnellen van agrifoodtech start-ups die vorm geven aan een duurzaam voedselsysteem. StartLife biedt ondersteuning bij bedrijfsontwikkeling, niet-verplichte financiering en toegang tot een wereldwijde gemeenschap van start-ups, investeerders, bedrijven en deskundigen. Sinds 2010 heeft de accelerator, die mede is opgericht door Wageningen University & Research, meer dan 400 agrifoodtech-start-ups ondersteund die meer dan 180 miljoen euro aan vervolgkapitaal hebben opgehaald.

Meer info: www.start-life.nl.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken