Startpagina Bedrijfsnieuws

AVR brengt online machineconfigurator

In zijn verdere digitaliseringsproces stelt AVR zijn nieuwe online machineconfigurator voor: My AVR.

Leestijd : 2 min

Met deze online tool kan je alle machines uit het gamma zelf configureren met alle beschikbare opties.

Gebaseerd op dealertool

De configurator is gebouwd op de tool die AVR dealers al een paar jaar gebruiken in hun persoonlijke dealerzone om offertes mee te maken. De dealer krijgt als uitkomst een PDF met een overzicht en basisprijs van de standaardmachine, en met uitleg, foto’s en prijzen van de gekozen opties.

Naar klantervaring toe, is het een mooie stap om de functionaliteiten van deze configurator ook voor het grote publiek beschikbaar te stellen, vindt AVR. Ze vinden het belangrijk dat een klant een offerte volledig op maat krijgt, aangepast aan de noden van zijn teelt, grond en capaciteit. Daarom laat AVR de prijzen in de publieke versie achterwege. “De klant kan met een gerust hart vertrouwen op de kennis, kunde en service van zijn dealer om hem hierin te begeleiden”, stelt de fabrikant.

Eenvoudig in gebruik

De configurator is in detail opgebouwd. Je kan kiezen uit de 5 productcategorieën die de aardappelmachineproducent aanbiedt: grondbewerking, pootmachines, loofklappers, rooiers en inschuurmateriaal. Per categorie kan je een machinetype kiezen. Daarna kies je in detail een basismachinetype en vink je de gewenste opties aan.

De ingebouwde algoritmes zorgen automatisch dat je enkel opties kan combineren die ook in de werkelijkheid gecombineerd kunnen worden.

De opties hebben een duidelijke omschrijving en een foto die uitvergroot kan worden. Dit maakt het eenvoudig om zelf een machine samen te stellen.

Het resultaat van de configuratie krijg je kant-en-klaar in je mailbox toegestuurd.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken