Startpagina Actueel

786.500 euro strategische transformatiesteun voor brouwerij Sint-Bernard in Poperinge

Op voorstel van Vlaams minister Hilde Crevits kende de Vlaamse regering bijna 800.000 euro strategische transformatiesteun goed aan de brouwerij Sint-Bernard in het West-Vlaamse Poperinge.

Leestijd : 1 min

Brasserie Sint-Bernard is een traditionele brouwerij die hoofdzakelijk abdijbieren brouwt onder de merknaam Sint- Bernardus. De bieren worden ter plaatse geproduceerd, gebotteld en verpakt. De brouwerij wil internationaal groeien door innovatie, flexibiliteit en duurzaamheid te integreren in het brouwproces en het logistieke proces. Naast vernieuwingen in succesvolle bestaande bieren, moeten nieuwe en duurzaam gebrouwen bieren en nieuwe dranken de brouwerij verder internationaal op de kaart zetten.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken