Startpagina Mechanisatie

John Deere- en vooroorlogse tractoren in de erering

Op 25 en 26 mei organiseert de Bocholter Tractoren en Motorenvereniging (BTM) zijn oldtimershow te Bocholt-Kreyel. Deze editie staan John Deere- en vooroorlogse tractoren in de erering.

Leestijd : 3 min

BTM brengt dit jaar tijdens zijn oldtimershow tractoren van het merk John Deere in de schijnwerpers, met daarnaast extra aandacht voor vooroorlogse tractoren (op ijzerbanden).

Duits-Amerikaanse ploegensmid

De geschiedenis van John Deere start al op het einde van de jaren 1800, maar dan als producent van ploegen. Afkomstig uit Duitsland was John Deere immers een smid die erin slaagde om een goede, sterke en gladde ploegschalm te smeden, die gretig afzet vond in het pas ontdekte Amerika. Begin 1900 zag John Deere de opkomst van de (prairie)tractoren en kreeg hij via zijn dealers veel vraag naar een tractor. Bang om zijn dealers aan andere (ploeg)fabrikanten te verliezen die het ganse gamma konden aanbieden, kocht John Deere het in zijn stad gelegen bedrijf Waterloo Gas Engine, dat een tractor produceerde met de merknaam Waterloo Boy. Van deze zeer mooie Waterloo Boy (bijna een eeuw oud) zal een prachtig exemplaar te bewonderen zijn in Bocholt.

Maar ‘ieder kind heeft een ouder’ zegt men, en zo lag aan de basis van de Waterloo Boy eigenlijk een tractor die maar op 1 exemplaar gebouwd werd, de Froelich, van de gelijknamige ontwerper, ook uit Duitsland. Deze tractor was een (houten) raamwerk met een Waterloo Gas Engine (stationaire motor) erop geplaatst; dit enig exemplaar is verdwenen in de coulissen. Marc Geerkens, erevoorzitter van BTM, wist echter een van de zeer weinige replica’s hiervan op de kop te tikken, nog nooit eerder in Europa vertoond. Deze Froelich zal naast de Waterloo Boy staan als een soort ‘dynosaurisch skelet’ van wat ooit een tractor zou moeten worden.

Markante types aanwezig

Van John Deere zullen de meest markante types aanwezig zijn op de show, te beginnen met de Type D, die meer dan 50 jaar geproduceerd werd, een absoluut record. Alle andere letters – John Deere werkte met de letters van het alfabet, van A tot R – zullen te bewonderen zijn. De sterkste, type A en B, maken het meeste indruk, maar de lichtere types, zoals de G en M, vallen dan weer op door hun sierlijkheid.

De introductie van John Deere, dat al goed geplaatst was in Frankrijk en Engeland, in Europa kreeg een grote boost toen John Deere in oktober 1956 de aandelen van het in financiële moeilijkheden verkerende LANZ overnam. Eerst werden hier nog de LANZ-voldiesels verder gebouwd in de grijze en groen/gele kleuren. Geleidelijk aan werden de tractoren allen geproduceerd in de John Deere- kleuren, zeker vanaf 1959. Van deze tractoren zullen er ook enkele in Bocholt te bewonderen zijn.

Het mekka van de vele merken

Ook de ganse Amerikaanse tractor-scene zal de revue passeren op de oldtimershow in Bocholt, met onder meer Allis Chalmers en International. Uiteraard zullen ook de Engelse en Engels/Amerikaanse merken niet ontbreken, zoals de bekende merken Ferguson en Ford, Massey Harris, Austin en David Brown. Typisch voor de Limburgse scene zijn de International-tractoren die zowel in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Amerika gebouwd worden en die onderling verschillend zijn. Uit Frankrijk zullen zeker Renault en Vierzon aanwezig zijn. Het grootste aantal merken komt echter nog steeds uit Duitsland: Hanomag, Deutz, MAN, Porsche, Holder, Eicher, Guldner, Hela, Fahr, Feldmeister, Fendt, Schlüter, Hatz, Nordtrak en zovele andere. Zeldzaamheden, zoals een Orenstein & Koppel (O&K), kunnen in Bocholt ook bewonderd worden, naast bijvoorbeeld MBA, Bolinder Munktell, Volvo en andere.

We kunnen nog meegeven dat meer dan 30 verschillende merken van stationaire motoren aanwezig zullen zijn.

Programma

Bezoekers zijn welkom op de show vanaf 10 tot 17 uur. Op zondag is er om 11.30 uur een lokale rondrit voor tractoren en om 15.00 uur worden de (rollende) oldtimers onder deskundige uitleg voorgesteld aan het publiek tijdens het oldtimerdefilé. Doorlopend zijn er voorstellingen van landbouwmachines en stationaire motoren.

Het terrein is bereikbaar via de Jennenstraat 28 te 3950 Bocholt (gps- coördinaten). De toegang bedraagt 6 euro per persoon op zaterdag en 8 euro op zondag (10 euro voor het ganse weekend), kinderen – 12 jaar gratis. Parking is gratis.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij: Cor Nijsen via tel: 089/46.23.08 (na 19.00 uur of in weekend) of e-mail: cor.nijsen@pandora.be.

Cor Nijsen

Lees ook in Mechanisatie

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken