Startpagina Actueel

Meer dan 100 West-Vlaamse landbouwers plantten bijna 1.000 bomen en 13 km bosgoed met steun provincie

De provincie West-Vlaanderen lanceerde een aanplantsubsidie voor land- en tuinbouwers die een beplantingsplan tot uitvoering brengen. De actie blijkt succesvol, want meer dan 100 landbouwers plantten bijna 1.000 bomen en 13 kilometer bosgoed aan. Ze kregen daarvoor een subsidie tot 75% van de kostprijs.

De kleine landschapselementen dragen bij aan de landschappelijke integratie van de bedrijven én zorgen voor een mooier landschap, wat de boer-burgerrelatie ten goede komt. Wie wil bouwen of verbouwen moet een vergunning aanvragen. Dat geldt ook voor land- en tuinbouwers.

Vergunningverlenende overheden hechten veel belang aan de integratie van land- en tuinbouwbedrijven in het landschap. Meestal is een beplantingsplan zelfs standaard onderdeel van een omgevingsvergunningsaanvraag. De Provincie West-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken