Startpagina Aardappelen

Gestegen Belgapom-notering voor vroege aardappelen

Belgapom deed op 30 juli de tweede notering voor vroege aardappelen. Die bedroeg 200 euro/ton (zonder btw) of 212,00 euro/ton (met btw). Zonder btw is dat 50 euro/ton hoger dan vorige week. De marktstemming is nog steeds vast, wat betekent dat het aanbod kleiner is dan de vraag.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijsvoor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

6% minder aardappelproductie verwacht in de NEPG-zone

Aardappelen Tijdens de laatste meeting op 9 november schatte de North-western European Potato Growers (NEPG) dat de aardappelproductie voor de 4 belangrijkste productielanden (Nederland, België, Frankrijk en Duitsland) 6% lager is dan vorig jaar. Door de hoge productie- en bewaarkosten wordt in 2023 ook verwacht dat het areaal daalt.
Meer artikelen bekijken