Startpagina Varkens

Beer Alpine van het Rozenhof voert lijst aan

In de fokwaardeschatting gebaseerd op de prestaties van biggen opgezet in het begin van dit jaar prijkt beer Alpine van het Rozenhof bovenaan de lijst. Dit dankt deze Piétrain-beer aan de uitstekende eigenschappen en resultaten van de nakomelingen.

De beer Alpine van het Rozenhof van fokker-eigenaar KI Oudenburg, was ditmaal de aanvoerder van de Optimal Prime-beren. Deze vlotte, lange beer had uitstekend groeiende nakomelingen met een topvoederconversie en een meer dan degelijke karkaskwaliteit in het nakomelingenonderzoek van de selectiemesterij.

Deze data, samen met de genomische informatie uit het DNA van Alpine, resulteerde in een uitstekende fokwaardeschatting (zie tabel). Bovendien presteerden de nakomelingen ook nog eens beter dan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken