Kersenclafoutis

Zomers fruit uit de tuin, extra lekker uit de oven.
Zomers fruit uit de tuin, extra lekker uit de oven.

Wat heb je nodig?

2 eieren

1 eierdooier

125 g kristalsuiker

75 g boter

75 g patisseriebloem

60 g amandelpoeder

60 g hazelnotenpoeder

50 ml melk

50 ml room

3 druppels vanille-essence

400 g kersen

extra suiker, om te bestrooien

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de kersen.

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker 10 minuten tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de bloem, amandelpoeder, hazelnotenpoeder en de gesmolten boter bij en blijf luchtig kloppen. Voeg als laatste de melk en room toe en de druppels vanille-essence.

Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel. Duw er de kersen een beetje in. Bak de clafoutis gedurende 30 minuten in de goed voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en strooi er dan wat suiker over, of om het helemaal af te maken: een portie slagroom!

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Meest recent

Meest recent