Gegrilde steak met romescosaus en gepofte krieltjes
Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af. Na 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.
Door : Landbouwleven
Leestijd : 2 minDelen :
Wat heb je nodig?
4 steaks
700 g krieltjes
enkele takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
blaadje laurier
½ citroen
80 g veldsla
2 tl komijnpoeder
2 tl gedroogde oregano
handvol verse oregano
olijfolie
peper en grof zeezout
Voor de Romescosaus
2 zoete puntpaprika’s
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
2 tl zoet paprikapoeder
80 g amandelen, geroosterd
2 el rode wijnazijn
Hoe ga je te werk?
Maak de krieltjes:
Kook de krieltjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
Leg ze op een stuk aluminiumfolie, bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout. Leg er de rozemarijn, tijm, laurier en de halve citroen bij en vouw het folie goed dicht. Leg het pakketje op het barbecuerooster en laat 20 minuten garen.
Maak de romescosaus:
Leg de puntpaprika’s en de chilipeper op het barbecuerooster en blaker het vel zwart. Laat afkoelen en verwijder het vel.
Doe alles in een blender, voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.
Bereid het vlees:
Kruid de steaks met het komijnpoeder, oregano, peper en zout. Besmeer met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant op de barbecue.
Laat ze daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi met de verse oregano.
Afwerken:
Serveer de steaks met de romescosaus, de gepofte krieltjes en de veldsla. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be
Voor ons gezinGeef je asperges nog meer smaak door ze kort te grillen. Zo smaken ze heerlijk in combinatie met veldsla en rucola. Na 35 minuutjes kunnen 4 personen hiervan smullen.