Startpagina Actueel

Vlaams Bijeninstituut lanceert Biostrades voor meer aangesloten bloemenstroken

Het Vlaams Bijeninstituut, een organisatie van imkers en bijenliefhebbers die onder meer tot doel heeft de bijenteelt te bevorderen, lanceert het project 'Biostrade' bij steden en gemeenten. Doel is om te komen tot meer aangesloten bloemenstroken, ten gunste van onze wilde bijensoorten.

In ons land zijn er een 350-tal soorten bijen en die hebben het allemaal moeilijk. Daarvoor zijn verschillende reden. Maar voor wilde bijensoorten is het fragmentarisch voorkomen van bloemstroken met voldoende stuifmeel en nectar een probleem, zegt René De Backer, de voorzitter van het Bijeninstituut, in een persbericht.

"Deze bijeensoorten hebben nood aan meer verbinding tussen bloemenstroken om zich te verspreiden." Het Bijeninstituut gaat daarom de gemeenten een visie, kennis en hulp aanreiken om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken