Startpagina Veeteelt

De Bouwhoeve: “Veel gebouwen overgenomen, maar we hebben voor elk een bestemming”

Tijdens of na een wandeling zin in een ijsje? Of ben je nog wat vergeten uit de winkel? Of wil je er gewoon enkele dagen tussenuit? Voor alle 3 kan je terecht in de Bouwhoeve in Wortel, op een boogscheut van Hoogstraten. “We namen een bedrijf over met zo veel bijgebouwen, het zou jammer zijn moesten we die onbenut laten!”, vertelt landbouwerskoppel Ludo en Leen.

Als je een bedrijf zou moeten noemen dat zeker 5 activiteiten in één bedrijf combineert, dan is het de Bouwhoeve in Wortel wel. Ludo Geens startte het landbouwbedrijf in 1989 samen met zijn vader en moeder. Ervoor werkte hij voor een nonkel-boer, waar hij de kneepjes van het vak leerde. “Ondertussen horen mijn vrouw Leen en ik al bij de vierde generatie op het bedrijf, ik nam het bedrijf in verschillende stappen over”, vertelt hij.

Puur landbouwkundig baten Ludo en Leen Geens-Geysen en dochter Dorien...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken