Gepaneerde rog met frisse puree
Paneer je rog en bak ze in de pan voor vis met een heerlijk krokant korstje. Combineer met een frisse puree van zure room en groentjes. Na 40 minuten kan je dit gerecht aan 4 personen voorschotelen.

Wat heb je nodig?
Voor de gepaneerde rog:
4 stukken rogfilet
40 g paneermeel
40 g bloem
1 ei
1 citroen
1 el boter
1 el olijfolie
peper
zout
Voor de puree:
600 g aardappelen, bintjes
200 g boontjes
200 g erwtjes
1 bussel waterkers
1 el zure room
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water.
Giet ze af en laat de aardappelen nog even drogen op het vuur.
Breng een grote pot water aan de kook. Maak de boontjes schoon, blancheer ze samen met de erwtjes gedurende 7 minuten.
Giet af, spoel na met ijskoud water.
Plet de aardappelen met een puree-stamper, roer er de zure room onder en breng op smaak met peper en zout. Meng er op het laatste de groene groentjes door en pers de citroen erbij.
Neem 3 diepe borden en vul eentje met bloem, het tweede met losgeklopte ei en het laatste met paneermeel.
Haal de rogfilets door de bloem, daarna door losgeklopt ei en tot slot door een kommetje paneermeel.
Bak de vis goudbruin in warme boter en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gepaneerde rog met de puree en werk af met de verse waterkers. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be