Nieuwe gamma cirkelharken bij Krone

Krone introduceert 3 nieuwe enkelelements cirkelharken.
Krone introduceert 3 nieuwe enkelelements cirkelharken. - Foto: Krone

De driepunts aankoppelblok is gemeenschappelijk voor de 3 modellen. Krone ontwierp een compacte, korte, configureerbare aankoppeling waarbij de hefpennen naar voren of achteren geplaats kunnen worden. Zo kan ingespeeld worden op de grootte van tractor en/of zijn bandenmaat.

Flexibele hefarmen

De korte aanbouwpositie vermindert de voorasontlasting tot 10% vergeleken met andere aanbouwconcepten. Het voordeel: doordat er minder hefkracht nodig is, kan het harken ook met hele kleine en lichte trekkers worden gedaan. Als alternatief kan de bestuurder de lange aanbouwpositie kiezen, die veel ruimte tussen de trekker en de hark biedt voor comfortabel aan- en afkoppelen bij trekkers met grote achterwielen of zeer korte trekstangen.

Dankzij de flexibele hefarm aankoppeling heeft de hark altijd een optimale bodemaanpassing in elke richting.

De beweeglijke verbinding tussen hoofdframe en aanbouwbok zorgt voor het Krone Jet-effect en voorkomt dat de tanden in de grond kunnen krabben bij uitheffen en neerlaten van de hark. Ook heel praktisch is de automatische zelfcentrering van de hark in de middenpositie bij het uitheffen.

Elektrische harkhoogteverstelling

De nieuwe mechanische harkhoogte instelling met spindel aan de linkerkant van de machine maakt zeer nauwkeurig, comfortabel instellen van de werkhoogte in enkele seconden mogelijk. Als optie zijn de nieuwe harken ook met elektrische harkhoogte verstelling verkrijgbaar; hierbij stelt de bestuurder de harkhoogte in via een bedieningsbox met display in de trekkercabine.

Hydraulisch zwaddoek

Zeer comfortabel is ook de traploze zwaddoek opklapping, die ofwel handmatig of als optie hydraulisch direct vanaf de trekkerstoel kan worden bediend. Wie het nog makkelijker wil hebben, kan de optie hydraulisch klap- en verschuifbaar zwaddoek kiezen, dat via een dubbelwerkend ventiel direct vanuit de cabine eerst uit klapt en dan uitgeschoven wordt.

Krone - TD

Meest recent

Meest recent