Startpagina Veeteelt

Vlaamse Overheid onderzoekt bijkomende maatregelen na recente wolvenaanvallen

Natuur en Bos ontving vanuit verschillende hoeken bezorgde reacties, suggesties en verzuchtingen naar aanleiding van de recente wolvenaanvallen. De Vlaamse Overheid legt deze niet naast zich en wil op een gegronde manier gevolg geven aan de bezorgdheden.

De Vlaamse overheid zal samen met partners werken aan een oplossingsgerichte en gedragen aanpak. Hun kernprincipes daarbij zijn dialoog en sensibilisering.

Dialoog

Bovenaan het lijstje staat een constructief overleg met de betrokken stakeholders. In de afgelopen dagen heeft Natuur en Bos gesprekken gevoerd met onder andere de gemeente Oudsbergen, de Boerenbond, Paardenpunt en de Vlaamse Schapenhouderij. Deze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken