Startpagina Actueel

‘Lekker van bij ons Connect’ verbindt voedselprofessionals met elkaar

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, lanceert op woensdag 15 mei ‘Lekker van bij ons Connect’: een uniek matchmakingplatform waar voedselprofessionals elkaar kunnen ontmoeten en smaakvolle samenwerkingen aangaan. Wie op zoek is naar kennisuitwisseling, nieuwe afzetmarkten, lokale producten of andere samenwerkingen, kan zich vanaf nu registreren op connect.lekkervanbijons.be. Het initiatief dient om het aanbod lokaal lekkers te vergroten en te versterken.

Leestijd : 2 min

‘Lekker van bij ons Connect’ is een ontmoetingsplek voor voedselprofessionals uit verschillende sectoren. Land- en tuinbouwers, verwerkers, handelaars, horeca-uitbaters, buurtsupers, speciaalzaken enz. kunnen zich gratis aanmelden en aangeven naar wie of wat ze op zoek zijn. Het algoritme doet de rest en koppelt de gebruiker aan de juiste professionele match. Dat kunnen bijvoorbeeld chef-koks zijn die willen koken met lokale producten, fruittelers die kennis willen uitwisselen, of landbouwers die op zoek zijn naar een verkooppunt voor hun producten.

Sterk lokaal voedselnetwerk

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v): “Onze Vlaamse voedingssector is een grote en belangrijke economische sector maar we moeten vaststellen dat voedselprofessionals elkaar soms niet of onvoldoende vinden. Met het nieuwe platform faciliteert Vlaanderen de connectie tussen die professionals, versterken we onze Vlaamse voedseleconomie en maken we inlands voedsel meer zichtbaar.”

Filip Fontaine, algemeen directeur VLAM: “Wij zijn fier het vertrouwen te krijgen van Vlaanderen voor de bouw van dit platform. Lekker van bij ons Connect biedt gebruikers de gelegenheid om kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen en een lokaal netwerk uit te bouwen. We hopen dat er veel duurzame samenwerkingen komen dankzij het platform zodat we lokaal voedsel meer op de kaart krijgen. De consument, die vandaag zeer gevoelig is voor het thema ‘lokaal’, zal deze producten bijgevolg ook makkelijker vinden.”

Herkenbaarheid lokale producten

Wie op zoek is naar lokale samenwerkingen of producten, kan zich aanmelden op connect.lekkervanbijons.be. Je maakt er een profiel aan, geeft aan wie of wat je zoekt, en het algoritme gaat op zoek naar de perfecte match. Wie lekkers van bij ons aanbiedt of sterk inzet op lokale producten, kan dat bovendien tonen via promotiemateriaal met het opschrift ‘Ambassadeur Lekker van bij ons’. Die verhogen de herkenbaarheid van lokale producten nog meer.

Zo’n 1.000 voedingsprofessionals maakten gebruik van de pre-registratie op Lekker van bij ons Connect en maakten een profiel aan. Onder hen ook Aspergehoeve Lavrijsen uit Herk-De-Stad en restaurant Marsnil uit Heers. Tijdens een lanceermoment op woensdag 15 mei werden deze Connect-gebruikers met elkaar gematcht.

VLAM

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken