Startpagina Actueel

Deze week extra controle op zwerfvuil

De vijfde editie van de week van de Handhaving gaat deze week van start. Van 4 tot en met 10 oktober wordt in Vlaanderen extra streng gecontroleerd op zwerfafval en sluikstort. 192 lokale besturen doen mee met de actie om zo de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan.

Leestijd : 1 min

De week van de Handhaving is een initiatief van Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tussen de OVAM, Fost Plus en de lokalen besturen. Tijdens de actie slaan Vlaamse gemeenten, politiezones en afvalintercommunales de handen in elkaar om de problematiek rond zwerfafval aan te pakken.

“Je kan het vergelijken met de flitsmarathons. Het hele jaar door wordt er gecontroleerd, maar één week per jaar staat het extra hoog op de agenda”, zegt Els Gommeren, woordvoerder van Mooimakers. Vorig jaar was het initiatief een groot succes en slaagde de organisatie erin om 1.500 afvalproblemen op te lossen. Ook dit jaar hoopt men op een goed resultaat.

192 gemeenten doen mee en in totaal werden 444 verschillende acties geregistreerd. “We zijn opgetogen met de extra aandacht voor de problematiek. Het moet de impact en de greep op sluikstorters en zwerfvuilveroorzakers nog versterken”, aldus Gommeren.

Belga - TD

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken