Startpagina Veeteelt

Algemeen Boerensyndicaat voerde actie aan supermarkten en distributiecentra

Aan verschillende grootwarenhuizen en distributiecentra in Oost- en West-Vlaanderen voerden leden van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) dinsdagmiddag 5 oktober actie. ABS is het beu dat de retailsector handelt als een ‘hedendaagse slavenhandelaar’ in de omgang met de Vlaamse landbouwers.

Het ABS klaagt aan dat de strijd om de ‘laatste consument’ uit zijn voegen barst. “De jacht op klanten wordt gevoerd met stuntprijzen op verse producten. Dit is enkel mogelijk door de primaire producent als slaven te behandelen”, klinkt het. “Ons geduld is op. De retailsector heeft haar tijd gehad om gemaakte fouten recht te zetten. Maar dit gebeurde en gebeurt niet. Ze zetten gewoonweg hun quasi criminele praktijken, of noem het zelfs lijkpikkersgedrag, verder.”...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken