Startpagina wildschade

Het is dringend tijd voor een nieuw wolvenprotocol

Hoe actiever de wolf wordt, hoe minder fans hij krijgt. Toch blijven de meningen verdeeld. We zitten in met de schapen, koeien en paarden die zeer kwetsbaar in de wei staan, maar veel mensen zien de wolf graag terugkomen, omdat hij hier thuishoort en een goede zaak is voor de biodiversiteit. Vinden we ooit een manier om met het dier samen te leven?

De voorbije jaren werd gesteld dat wolven schuwe dieren zijn die enkel kleinvee aanvallen. Ondertussen hebben we gezien dat dat niet altijd het geval is. Er werden al koeien, schapen en pony’s slachtoffer van de roedel. De wolf wordt ook meer en meer overdag gespot, waardoor we ons afvragen of hij wel echt schuw is. De wolven zitten nu vooral in Noord-Limburg, waar mensen toch wat schrik krijgen om ’s avonds op straat te lopen. Zijn impact op onze samenleving blijft dus toenemen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in wildschade

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken