Startpagina Actueel

Steun voor de keten in de agrovoedingssector - Oproep voor investeringsprojecten

Groepen van landbouwers en actoren uit de agrovoedingssector die een investering plannen die de agrovoedingsketen steviger en duurzamer maakt, kunnen van 8 oktober tot en met 9 november 2021 een projectsubsidie van 30% aanvragen bij het Departement Landbouw en Visserij. Het departement maakt hiervoor 3.707.922 euro VLIF-steun vrij.

De Vlaamse agrovoedingssector staat bekend voor de productie van kwaliteitsvolle en gezonde voeding en is een belangrijke pijler in het Vlaams economisch landschap. Minister Crevits gaat dan ook voluit voor een toekomstgerichte en veerkrachtige Vlaamse voedseleconomie door het versterken en verduurzamen van de Vlaamse agrovoedingsketen. Duurzame partnerschappen en samenwerking tussen de ketenactoren, waarvan de land- en tuinbouwers de basis vormen, moeten de keten kracht bijzetten.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken