Oculyze winnaar van de tweede ‘Feed the Future’ challenge

Winnar Oculyze samen met Andé van Troost, CEO van Lely.
Winnar Oculyze samen met Andé van Troost, CEO van Lely. - Foto: TD

André van Troost, CEO van Lely, over de winnaar: “De 4 finalisten hadden allemaal hele sterke pitches, maar degene die er voor ons echt uit sprong was Oculyze. Wij geloven heel erg in de techniek en software die werd gepresenteerd. Oculyze heeft daarnaast een sterk gevoel bij onze branche, wat ook voor ons belangrijk was. Ze vinkten de vakjes aangenaam, winstgevend en duurzaam aan, die ook terugkomen in de visie van Lely. Het was niet makkelijk, maar er kon er maar één de winnaar zijn.”

Pilot opstarten

Oculyze krijgt nu de kans om met Lely een pilot op te starten. Oculyze gebruikt machine learning en kunstmatige intelligentie om de computer vision-software voor laboratoriumapparatuur van het tafelblad naar de cloud over te brengen. Deze technologie zou het mogelijk maken om bepaalde testen in de stal uit te voeren en de resultaten binnen enkele minuten via je smartphone te ontvangen, in plaats van een paar dagen te wachten op de labresultaten.

Wereldwijde startup-pool

In totaal 4 startups, gekozen uit een initiële pool van 82 startups uit 22 landen, streden om de winst van de Feed the Future-uitdaging. Hun technologieën waren gericht op microscopische beelden, wagenparkbeheer en sensortechnologie. Ze doorliepen een programma van 3 weken, waar ze een pool van 50+ experts van Lely ontmoetten met als doel meer te weten te komen over de visie en doelen van Lely. Maar ook om af te stemmen waar hun technologie de meeste waarde kan toevoegen en daar een pilot omheen te ontwerpen.

Lely

Meest recent

Meest recent