Startpagina Partner content

Ook krachtvoermaïs geoogst?

Partner KWS

Leestijd : 2 min

Megusto: het maïsras met de beste kuiluitslagen in de Benelux!

Dit seizoen is weer meer Megusto geteeld. En niet zonder reden. Al voor het vijfde achtereenvolgende jaar scoort het maisras Megusto als beste met de hoogste voederwaardeopbrengst op de Aanbevelende Rassenlijsten van Nederland en België. Dit bewijst overduidelijk zijn kwaliteit, wat naast de hoogste korrelopbrengst, ook tot uiting komt in goede cijfers voor de landbouwkundige eigenschappen, zoals vroegheid bloei. Ook roemen telers van Megusto de hoge voederwaarde op basis van de kuiluitslag. Dit komt niet alleen tot uiting in een hoge zetmeelopbrengst, maar ook een hoge zetmeelconcentratie en verteringscoëfficiënt van de totale organische stof. Dit resulteert in veel glycogene energie wat sterk melkdrijvend werkt, waardoor bespaard kan worden op de krachtvoerkosten.

Megusto_1

Megusto is een vroege enkelvoudige hybride met een FAO 220. Het ras is daarom zeer geschikt om te zaaien op alle grondsoorten in heel Nederland en België. Ook is het ras door zijn vroegheid in de korrel zeer geschikt om te oogsten voor 1 oktober. Ook dit jaar is dat op veel bedrijven gelukt. De teelt van Megusto in combinatie met de nazaai van Snelle Lente Rogge is daarom een zeer interessante oplossing om veel energie en veel eiwit van eigen grond te oogsten. Het ras kenmerkt zich door zijn stevige en gedrongen gestalte. De kolven zijn zeer uniform en tot de top gevuld. Vraag uw regionale KWS-adviseur naar adressen van telers met deze praktijkervaring!

Met Megusto wordt er meer zetmeel per hectare en per kilogram droge stof geoogst, waardoor er minder krachtvoer hoeft te worden aangekocht. Daarom is de term ‘ krachtvoermais’ voor Megusto een zeer terechte.

 

Wilt u meer informatie over Megusto? Neem dan contact op met uw regionale KWS-adviseur of kijk op www.kwsbenelux.com

Wanneer u voor 1 januari a.s. Megusto besteld, komt u in aanmerking voor 5 euro per eenheid aan vroegbestelkorting !

Partner KWS

 

Meest gelezen